I dag er vi ankommet til Costa Rica. Vi kan sove længe for den tur vi har købt billetter til starter først kl 12.30.

Det gav os god tid til at gå en tur efter morgenmaden. Kim havde fundet en geocache, der lå en kilometers penge fra skibet. En sød ældre mand var flink og hjalp Kim med at finde den. Det havde været en opgave, hvis han ikke havde hjulpet, da ledetråden var at den lå der, hvor der tidligere havde været et “ALTO” (STOP) skilt ?

Allerede omkring kl 9.00 var der over 30 grader varmt. Man må ikke være utaknemlig, men det er altså lige i overkanten ?

Så vi fandt en café, hvor vi kunne få en iskold cola hver. Og så var der gratis internet. Dejligt at blive lidt opdateret, når man har været uden internet nogle dage.

Kl 12.30 fandt vi vores bus og tog på den bedste udflugt vi endnu har oplevet på turen.

Til en start fortale vores guide Norman, at Costa Rica ikke har haft militær siden 1949, de har politi og det klarer de sig fint med, de render ikke engang rundt med maskinpistoler, som vi har set i de andre lande.

Vi startede med at blive kørt til en smalsporet veteranjernbane, som tidligere havde været brugt til at transportere kaffe. Her startede en meget hyggelig togtur, der varede ca 30 minutter. Her fik Kims indre svelle frit løb. Der blev fotograferet tog, skinner og sporskifter  Trillebaren (en stor plasticbeholder fyldt med is, vand og dåser med øl og sodavand) og et par fyre fra veteranjernbanen kom igennem toget og Kim fik en lokal øl. Noget af en oplevelse at køre med så gammelt materiel. Da vi var færdige med turen igen, blev bussen endnu engang kørt helt hen til toget så man kunne gå direkte over. Kim fik dog lov til at gå ud på den anden side så vi kunne få et par ordentlige billeder.

Herefter gik turen til Jungle Crocodile Safari, hvor vi skulle ud at sejle. Der var mange forskellige fugle, som vi aldrig har set før. Men højdepunktet var at der i floden bor ca. 2.000 krokodiller og vi fik set 2 af dem. Virkelig tæt på. En i almindelig størrelse og så Mike Tyson, som var alfahannen og den største krokodille i floden og 18 år gammel (det var muligvis 80 år, Norman kunne være lidt svær at forstå ind i mellem). De var på et tidspunkt så tæt på, at vi blev beordret til at holde arme og hænder indenbords og ikke læne os ud over kanten på båden. En virkelig stor oplevelse….

Efter sejlturen var der opvisning, hvor vi så traditionel dans fra Costa Rica.

Herefter gik turen tilbage til skibet. Undervejs så vi mange små huse/skure med bliktag så man kunne fristes til at tro det var meget fattigt, men de havde alle 3 paraboler på taget og fine biler holdende. Igen kom vi for sent tilbage (15 minutter) og igen sætter vi pris på, at vi har købt udflugten gennem skibet, så de venter på os ?

Aftensmaden var i dag kun hovedret, hverken forret eller dessert ?

En helt igennem fantastisk dag. Er sikker på, at vi sover godt i nat ❤️