I dag er sidste dag vi skal i land før Miami. Vi er kommet til Colombia, nærmere betegnet Cartagena.

Vi ser lige dagens program på kanal 21 og pludselig toner en lille timelapsed video på 2 minutter og 45 sekunder frem, den viser hele gennemsejlingen af Panamakanalen. Kim spurgte i receptionen om man kunne downloade eller købe videoen, det kunne man desværre ikke, så den måtte vi lige filme med telefonen så vi, trods den lidt ringe kvalitet, har den.

Kl 10.00 kører vi med Hop on-hop off bussen rundt og ser alle de steder, som man skal se i Cartagena. Det var vildt varmt, selvom vejrudsigten på dagens program sagde overskyet og 28 grader. Ved hvert stop stod der sælgere med vand, sodavand og øl. Vi havde allerde ved turens start fået at vide at der er faste priser, ½ liter vand $1, ½ liter sodavand $2 og øl $3, herudover havde de hatte, kasketter, T-shirts, selfie sticks og meget andet.

Vi så bl.a. den berømte fæstningsmur om byen som er på UNESCOs liste og San Felipe fæstningen som er fuldt bevaret. Der er stor forskel på bydelene, der er meget dyre områder og så lidt ”middelklasse”, ikke rigtig nogle meget fattige områder hvor vi var. Herefter gik vi rundt på egen hånd i den gamle bydel hvor bl.a. det berømte klokketårn og katedralen er. Ved katedralen var også en statue af Santo Padre Juan Pablo II (pave Johannes Paul II) der besøgte byen den 6. juni 1986.

Det var lidt problematisk at bevæge sig rundt i den gamle bydel, her var simpelthen så mange gadesælgere, at man næsten ikke havde tid til at se noget, men vi fik dog købt den obligatoriske magnet hos en af dem.

Vi fandt et hyggeligt sted at spise frokost, hvor der var køligt. Regningen lød på svimlende 67 millioner (ca 145 kr), men det var også dejlig mad.

På vej tilbage til skibet skulle vi igennem et område, indenfor havnens sikkerhedsområde, hvor der var en mini zoologisk have. Der var påfugle overalt og da vi kom igennem et venteområde lå der en hel abefamilie, mor og 4 unger på flisegulvet og hyggede sig. De var bedøvende ligeglade med at vi var der og gik igennem. Der var også myreslugere, sorte svaner og flamingoer.

Herefter gik det tilbage til skibet, hvor Kim fandt en geocache på kajen lige foran skibet. Da vi kom tilbage i kahytten lå der et fint certifikat på at vi havde gennemsejlet Panamakanalen den 9. april 2019.

Vi blev næsten 1 ½ time forsinket i afgangen fra Cartagena, denne gang var det desværre fordi en passager var blevet syg og måtte hentes af en ambulance inden vi kunne lægge fra land. Kaptajnen forsikrede os dog om, at vores ankomst i Miami ikke ville blive forsinket, vi ankommer stadig kl 7.00 lørdag morgen.

Der var italiensk aften i Garden Café så her blev middagen indtaget og den blev efterfulgt af en lille slentretur rundt om skibet på promenadedækket inden vi gik tilbage til vores kahyt, hvor der igen lå en lille orange seddel om at vi skulle stille uret en time frem.