I dag er vi ankommet til Nicaragua. Vi har købt billetter til en tur til en aktiv vulkan.

Igen i dag skal vi i redningsbådene for at komme i land. Det blæser helt vildt og der er kun 6 redningsbåde at gøre godt med, så det er om at være tålmodig. Men endelig kom vi i land og ombord på en luksusbus. Bussen blev fulgt af 3 politibetjente på motorcykel, som hele vejen sørgede for at genne trafik til siden og nogle gange standse trafikken for at vi kunne komme frem, det var ret VIP-agtigt. Forklaringen var, at turistbusser fra krydstogtskibe har et stramt program, og da turisme er deres næststørste industri, så gør de meget for at der ikke er problemer.

På vej til vulkanen passerer vi Centralamerikas største sø Lake Nicaragua. Det var vildt, det lignede fuldstændigt et hav, så stor er søen.

2 timers køretur til vulkanen Masaya med kælenavnet Helvedes mund. Det er en helt surrealistisk følelse at stå og kigge ned i krateret på en vulkan, der sender masser af damp op. Det var virkelig flot og storslået.

På vej tilbage til skibet stoppede vi ind i landsbyen Catarina, hvor der var 40 minutters fri leg. Byen er kendt for deres store salg af blomster og planter samt keramik. Vi valgte dog at finde et sted at spise frokost. Alle de andre gæster var lokale, så det var vi lidt spændte på. Vores tjener talte en smule engelsk og sammen fik vi bestilt fra deres menukort, hvor alt stod på spansk. Vi fik et skærebræt med noget, der lignede små kartoffelrösti, men det var det ikke. Det var noget friturestegt noget, muligvis banan, og ovenpå var der hhv ost, kylling og oksekød, som var stegt. Hertil en lille skål salat. Det smagte dejligt. Hertil 2 store colaer. Da regningen kom blev det omregnet 7,50 US dollars. Han brugte sin mobiltelefon, hvor baggrundsbilledet var Messi, det kommenterede Kim, og så skulle vi også lige se et billede af The Doors ?. At se ham i ansigtet, da vi lagde 10 dollars, det var vildt. Han blev så glad at vi næsten blev helt flove. For os var det jo ikke en herregård, men det var det for ham ?

Vi havde den mest fantastiske udsigt til Laguna Apoyo mens vi spiste. Det bliver næsten ikke smukkere.

Det blev også til et stop, så vi kunne fotografere Lake Nicaragua, hvor der er en 8-tals formet ø med 2 vulkaner. Også utroligt smukt.

I dag var det så os, der kom lidt for sent tilbage til skibet, da vi kom alt for sent afsted til at starte med, pga antallet af redningsbåde. Men heldigvis ventede de på os, og for øvrigt var vi ikke de sidste, der kom retur, desværre for Kim betød det, at der ikke kom en geocache på tavlen fra Nicaragua. ?